Полезни съвети за Вашето здраве през лятната почивка

Превърнете ежегодното лятно пътешествие в добре планирано събитие, както в емоционален, така и в здравословен план. Често пъти се случва това да е единственото време в годината, когато можем да се отдадем на заслужена почивка, надалеч от града, работата и проблемите. И както още по-често се случва, точно тези така дълго чакани дни биват помрачени от здравословни пречки, настинки и неразположения.

Тази статия представя малки, но ценни съвети, които ще Ви помогнат да се насладите на ваканцията си необезпокоявани от   всички опасности, които заплашват Вашето здраве.

Наред със съветите, сме Ви подготвили и 2 специални аптечки, които биха се превърнали в незаменим помощник на Вашата почивка. Изберете едно от двете ни летни предложения и бъдете спокойни, че в  бързината и вуфорията покрай пътуването всичко важно и необходимо за Вас и Вашето семейство ще  е точно там, на една ръка разстояние, в куфара.

  • Почивката започва още с тръгването Ви от вкъщи. Затова не забравяйте

бутилката вода. Дехидратацията е много опасна, особено в най-горещите летни дни. Уверете се, че разполагате с достатъчно количество течности – за предпочитане вода пред различните видове сокове и газирани напитки.

  • Не забравяйте и слънцезащитните продукти, които са не по-малко важни от

бутилката вода. Нанасяйте на кожата си, дори когато спрете временно на бензиностанция за отдих от пътя. Слънчевите лъчи са доста опасни и често страдаме от тяхното влияние без дори да разберем.

  • Спрей против насекоми. Този продукт е включен в летните ни аптечки и ще Ви

предпази от неприятния сърбеж и болка във вечерите прекарани под открито небе.

  • Не забравяйте да си правите малки спирки по време на пътуването до желаната

дестинация. Продължителното седене води до схващания, така че опитайте на всеки час-два да имате поне няколко минутки движение.

  • Ако сте от хората, които трудно преживяват пътуванията без да им прилошее,

опитайте да гледате през прозореца, като забиете поглед в далечния хоризонт. Така ще загубите по-лесно представата за движение. Отворете и някой прозорец. Чистият и свеж въздух е от изключителна важност.

  • Вземете си здравословни закуски за из път. Например:

 – ядки

 – пресни плодове ( ябълки, круши, банани или грозде)

 – варена царевица

 – пълнозърнести сандвичи

  • След като пристигнете, ако мястото на което ще почивате е в екзотична страна,

опитайте да се информирате за тамошните обичаи, култура, традиции, но също и за най-честите летни грипове и настинки там, насекоми и прочее.

  • Не се колебайте да потърсите лекар, дори и при най-малките здравословни опасения, които се появят. Чести оплаквания при смяна на климата са общи неразположения, главоболие, замаяност, гадене, разтройство, както и различни реакции по кожата, като обриви, алергии.

В нашата аптечка за път сме се погрижили да Ви олесним максималко в справянето с тези здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *