10 неща, които трябва да знаем преди да си направим Микроблейдинг

1. Микроблейдингът е полуперманентен грим, прави се с ръчна писалка, при което се изрисуват косъмчета или се постига ефект светлосянка . Разрезчетата или т.н. имитация на косъмчета се прави на повърхностно ниво ,между епидермис и дерма, не трябва да има натиск или дълбоко полагане на пигмента, защото ще се превърне в татос, който със сигурност ще си промени цвета към синьо-зелени нюанси. Това прави метода и по-нетраен, трайността на процедурата е между 6 месеца и 1,5 г., като процеса е индивидуален, и зависи от кожата ви .

2. Много важен е момента на избора на специалист по снимки от негова работа. Добре е да се уверите ,че това са лично направени от него клиенти , а не свалени от интернет . Всеки специалист си има стил  и той си проличава в работата му. Ако снимките нямат нищо общо една с друга , може би са взети на заем за реклама.

3.Личния контакт и отношението са едно от водещите неща в нашата работа .Хората , които наистина ще искат да ви помогнат по вашия проблем или желание ще ги познаете по тона , личното отношение, индивидуалния подход и изчерпателността . Добре е да поговорите по телефона , на живо или на съобщение и да зададете вашите въпроси без притеснение.

4. Едни от ОСНОВНИТЕ ви въпроси препоръчвам да бъдат с КАКВИ МАТЕРИАЛИ РАБОТИ ? НА КОЯ МАРКА СА ? С КАКАВ ПРОИЗХОД СА ? и не на последно място за микропигментацията е ДАЛИ СА ОРГАНИЧНИ ПИГМЕНТИТЕ или СЪДЪРЖАТ ЛИ ЖЕЛЕЗЕН ОКСИД ?

!!! НАЛИЧИЕТО НА ЖЕЛЕЗЕН ОКСИД ПРАВИ ПИГМЕНТИТЕ ПО-ИЗДРЪЖЛИВИ ВЪВ ВРЕМЕТО ПОД КОЖАТА ВИ , НО ТОЙ Е ОСНОВНИЯ ВИНОВНИК ЗА ПРОМЯНА НА ЦВЕТА КЪМ СИНЬО , СИВО ,ЗЕЛЕНО  ! В органичните пигменти няма такава съставка . Неорганичните пигменти също могат да се променят във времето и към оранжево .

5. Дълбочината на работа също е определяща за промяната на цвета . Както споменах по-нагоре , ако пигмента е вкаран на по-голяма дълбочина и се смеси с кръвта , той ще придобие зеленикав отенък .

6. Изработката , апаратурата , пигментите са от изключително важно значение , но поддръжката след направата също . Много важно е да спазвате стриктно инструкциите на микропигментиста , да полагате нужните грижи за да запазите пигмента , под кожата .По време на заздравителния период  веждите или устните се почистват и пипат единствено с чисти тампони , без да слагаме върху тях каквато и да била друга козметика ,като фон дьо тен или гланц !!! Получените корички не се дърпат с ръце , остават се сами да паднат .

7. За някои клиенти са много стряскащи първите три дни ,когато веждите потъмняват много и след това , когато започват да падат корите . В началото смятат , че сме им направили най-тъмните вежди , а след това , че им е паднал пигмента и не сме си свършили добре работата . Скъпи клиенти това са нормалните процеси по време  на заздравяване на кожата . Не се плашете , а изчакайте да видите крайния резултат след ретуша.

8. Защо процедурите са ДВЕ ? С двете процедури постигаме крайния и траен резултат на микропигментацията . След първата процедура някои кожи , като по-мазните или проблемни изхвърлят голяма част от пигмента ,но с втората насищаме и правим веждите по-трайни .

9. Има ли БОЛКА по време на процедурата ? След като се работи на подкожно ниво е неизбежна болката. При някои  е по-голяма , при други почти не се усеща . Всеки един от нас използва обезболяващи продукти , ако е много непоносима процедурата . А факторите за болезненост са много – вид кожа , инервация , моментно състояние на организма , ръката на специалиста и неговите умения , вид игла  и не на последно място психическата нагласа . Когато ефекта е желан , клиента се абстрахира от болката ! 

10. И не на последно място ЦЕНАТА !?! Цените за тези процедури варират от 100 лв. до 500 лв. Всеки , който работи с хубави материали ще бъде със средна към по-висока цена . Други ,които работят с не особенно висок клас продукти , но са с много опит също ще оценят труда си на по-скъпо . Вие сте хората , които ще прецените дали може да направите компромис за лицето си !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *