13 фитнес грешки на умните жени, част 1

Всеки, който тренира, с времето научава, че някои дейности, които се извършват по време на тренировката, всъщност са погрешни и пречат на трениращия да оформи стегната фигура. Ето един списък с най-често срещаните грешки.

1. Отмаряте на канапето

Според изследвания след извършването на физическа тренировка трябва да се прави разпускаща тренировка, в която движенията са релаксиращи, трябва да се разтегне мускулатурата, за да нямате мускулна треска на другия ден.

2. Редуцирате определени зони

Практикувайте упражнения, които натоварват по няколко мускулни групи едновременно. Така изгаряте повече калории и имате повече време за трениране, отколкото ако редуцирате само определени зони от фигурата.

3. Правите почивки между отделните сесии

За да увеличите скоростта на метаболизма, практикувайте кардио упражнения, а в тренировката можете да редувате интензивността, но без да я прекъсвате.

4. Залагате само на пресите

Ако искате да стегнете тази зона от фигурата си, не залагайте само на пресите. Ако тренирате изправени ще имате много разнообразни ползи за мускулатурата си. Вертикалната тренировка може да включва извъртане и навеждане.

5. Правите една и съща тренировка

Предизвиквайте мускулатурата си с различни по характеристики тренировки. Колкото повече пъти повтаряте едно и също упражнение, толкова повече мускулът свиква с него и изгаряте по-малко калории.

6. Бързате

Изпълнявайте упражненията с необходимата техника, без да бързате твърде много, за да може те да действат ефективно. Ако пропускате да изпълнявате упражненията с правилната скорост и техника, не само може да редуцирате тяхната ефективност, но има вероятност да се контузите.

7. Не се разтягате

Редовното разтягане поддържа гъвкавостта на организма. Ако мускулатурата е стегната, тя вероятно няма да се натоварва ефективно. Така тя няма може да се движи по-бързо или свободно.

Следва част 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *