13 необикновени употреби на обикновения лак за нокти

Вижте няколко нестандартни употреби на лака за нокти и защо е добре да имате винаги под ръка шишенце от тази толкова често употребявана козметична стока.

Водоустойчиви етикетчета
Използвайте козметиката в градината или на терасата, за да обработите табелките на подправките. Това ще ги защити от водата и от размазване. Нанесете малко лак върху хартиените етикетчета, за да ги защитите от увреждане.

Вдяване на конец в игла
За да вдявате бързо конеца в иглата с малко ухо, потопете крайчето в лак и изчакайте да изсъхне. Втвърденото крайче влиза много по-лесно.

Грижа за металните аксесоари
Защитете металната повърхност на евтините бижута от потъмняване и ръжда, като ги обработите с безцветна лакова основа. Това ще ви предпази от друга неприятна характеристика на евтините метални бижута, които оставят по кожата зелени следи.

Въжета и връзки на обувки
Намажете с лак крайчетата на връзките за обувки и на въжетата, вместо да ги горите със запалка, за да не се нищят.

Хлабави винтове
Хлабавите винтове можете да затегнете като ги обработите с малко безцветна лакова основа и ги завинтите веднага, преди да е засъхнала. Това ще осигури двойно по-голяма стабилност на свръзката.

Цветни вещи
Оцветете с различен лак вещите, например горната част на металните ключове, за да ги обозначите. Различната разцветка ще ви помогне да разберете за секунди коя вещ за какво е.

Маркировка върху кофата и бутилката
Маркирайте върху вътрешната или върху външната повърхност на кофата нивата, за да определяте различната вместимост. Върху бутилка можете да мацнете с цветен лак линия, за да знаете докъде да я напълните.

Бримка на чорапогащника
Спрете разнищването на бримките с малко лак, за да не се окажете с чорапогащник, който е целият на дупки.

Срещу трески
Ако забележите появата на неравности или трески върху дървесината на мебелировката, ползвайте малко безцветна лакова основа, за да я покриете, така че да не се убодете на нея.

Подсигурете зашитите копчета
След като зашиете копче, нанесете малко лак върху конеца и изчакайте да засъхне. Така има по-малка опасност конецът да се скъса. Ако копчетата са с бляскав ефект, нанесете лака върху цялото копче, за да не се лющи.

Малко брокат
Добавете малко блясък върху аксесоарите или върху вещите като нанесете с четката цветен лак и ползвате брокат в същата разцветка. Лакът няма да позволи на брокатените частички да се ронят и да паднат.

Прикрийте драскотини
Ползвайте подходяща краска лак, за да скриете малки драскотинки по повърхността на мебелировката или на дървената настилка. Ако се налага обработете с шкурка.

Спрете разнищването
За да спрете разнищването по ръбовете на тъканите използвайте безцветна лакова основа, като я нанесете върху зоната, която е точно преди разнищените части на тъканта. С остра ножичка отрежете вече отделените нишки и нанесете още малко от основата върху отрязаните крайчета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *