5 факта, които всяко слабо момче трябва да има впредвид за изграждането на мускулна маса

Препоръчваме ви:

Не всеки от нас има късмета да се роди с перфектното тяло. Често се говори за методи за отслабване, в помощ на пълните и едри хора. Но какво да кажат, слабите, които всеки пощипва с насмешка и подминава с подхвърляне от типа на толкова умразното за всички слаби „Ще се счупиш!”.  Решението е лесно. Ако не желаете да се разхождате повече с ръце, тънки като клечка за зъби, опитайте тези пет трика, които са предназначени специално за хора, които нямат едри и обемни телосложения. Тогава и тренировката трябва да бъде различна и съобразена с типа тяло.

 

1.  Тренирайте с повече повторения

Нормалното изискване за боди билдинг е да се тренират различните мускулни групи веднъж на седем дни. За да постигнете ефект във Вашия случай, трябва да тренирате по-често. По този начин, изпращате сигнал към тялото си, че то трябва да стане по-голямо, за да издържи на по-голямото натоварване, което му оказвате. Олимпийските шампиони тренират всеки ден, за да могат да изчистят и оформят перфектно тялото си.

2. Наблегнете на упражненията за изграждане на мускулна маса

Докато щангите са перфектни за това да станете по-големи и силни, също трябва да включите в своята тренировка и упражнения като лицеви опори, набирания, напади.

 

3. Тренирайте експлозивно

Включете повече олимпийски вариации във Вашата програма. Така например идеални упражнения са:

  • грабове с дъмбел ( застанете с разкрачен седеж. Поставете гирата на земята. С приклякания я вземете и вдигнете с изправена ръка над главата, като самото движение е диагонално. Повторете с другата ръка.)
  • стандартно вдигане на гирички – чрез свиване и отпускане на ръката в лакътя.

Тези две упражнения са много ефективни и същевременно не крият голям риск от травми и наранявания.

Правете ги 5-10 сета, 2-3 пъти в седмицата.

4. Носене на тежести

Носенето на тежести е недостатъчно използвано средство, което обаче трябва задължително да бъде включено в програмата на всеки слаб човек. По този начин се изгражда маса, както нито едно друго упражнение не може.  За целта, единственото което трябва да направите е да вдигнете 2 тежки гири, или нещо друго тежко, с което разполагате (тежка медицинска топка, камък, торба с пясък) и да вървите 30-60 секунди. Това е т.нар. фермерска походка, която ако тренирате в природен „фитнес салон”, може да изпълните и със сноп пръчки, земеделски сечива и прочее.

Това упражнение е перфектно за изграждане на стомашните мускули. Те трябва да се изпълняват поне веднъж на седмица, 2-4 сета в края на тренировката Ви.

 

5. Вярвайте в себе си

Понякога е напълно нормално да се изморите и да си самовнушите, че повече не можете да помръднете, че упражненията са твърде много. Но не е така. Човешкото тяло има силата да се адаптира към различните наторвания, колкото и силни и тежки да са те.  Олимпийските атлети тренират всеки ден. Момчетата и момичетата в армията тичат и правят лицеви опори и набирания от сутрин до вечер. Можете да постигнете много повече, отколкото си мислите. Това, което ще Ви повлияе по-скоро е емоционалното изтощение. Всяка тренировка, която правите не трябва да е борба до смърт.  Ако Ви се крещи по време на упражненията, със сигурност сте се пренатоварили повече от допустимото. Дайте си лека почивка. Мислете за тренировките по-скоро като практика и имайте в предвид, че като всичко останало и в това ще имате и добри и лоши дни. Всяка Ваша тренировка е една малка тухличка, в огромния небостъргач, който строите за перфектната фигура. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *