5-Хидрокситриптофан – най-естественото решение срещу лошото настроение и тревожността!

По данни на Световната здравна организация повече от 320 милиона души по света страдат от депресия и над 260 милиона – от тревожни разстройства. Звучи стряскащо, особено като се има предвид, че всичко това се случва в развития свят, който предлага изобилие от възможности.

Много здравни експерти вече открито признават, че ефективността на лекарствата срещу депресия и тревожност е спорна, както и че рисковете за здравето при прием на подобни медикаменти са огромни. Къде тогава хората с депресия и тревожност да потърсят облекчение на проблемите си? Правилният отговор е в природната медицина. Едно от най-успешните естествени средства срещу депресивни състояния, безпокойство и безсъние, е 5-хидрокситриптофанът, накратко познат като 5-HTP. Той има дълга история на употреба като природно лекарство за добро настроение и по-добър сън, както и като естествен седатив, подпомагащ нервната система в периоди на силно напрежение.

Какво представлява 5-хидрокситриптофанът (5-HTP)? 5-HTP е аминокиселина, която естествено се произвежда в тялото и която тялото използва, за да синтезира серотонин – невротрансмитер и хормон, който изпраща сигнали между нервните клетки. Познаваме го още като „хормонът на щастието“. Именно ниските нива на серотонина предизвикват депресия, безпокойство и проблеми със съня, хранителни разстройства, наддаване на тегло и други здравословни проблеми. Чрез естественото насърчаване синтеза на серотонин в организма, вие ще успеете да постигнете и промяна в психо-емоционалното си състояние.

Най-изобилният източник на 5-HTP е африканското растение Griffonia simplicifolia. Екстрактите, извлечени от Griffonia са едни от най-често използваните природни антидепресанти, които по естествен начин насърчават серотониновия синтез. След прием 5-HTP се преобразува в серотонин, активирайки процесите, отговорни за постигането на усещане за благополучие и спокойствие.

5- хидрокситриптофан на Natural Factors – най-естественото решение срещу лошо настроение и тревожност!

 

Натуралният продукт на Natural Factors е източник на 5-хидрокситриптофан – природно съединение, извлечено от африканското растение Африканска грифония (Griffonia simplicifolia). Всяка каплета осигурява 100 mg активно вещество – 5-HTP (чист екстракт от семената на Griffonia simplicifolia), който допринася за повишаване нивата на серотонин по естествен път. Благодарение на това настъпва цялостна благоприятна промяна в психо-емоционалното състояние – безпокойството и тъгата намаляват, за да отстъпят място на чувството на радост и удовлетворение.

Какви са ефектите, които да очаквате от приема на продукта?

-значително редуциране на епизодите на тъга, лошо настроение и униние;

-намаляване на усещането за тревога и безпокойство;

-изостряне на фокуса и способността за умствена работа и учене;

-облекчаване на симптомите при мигрена и фибромиалгия!

-по-лесно заспиване и по-спокоен сън през нощта;

-намаляване на апетита и особено – на желанието за въглехидрати.

 

Внимание! 5- хидрокситриптофан на Natural Factors НЕ предизвиква завивимост и други нежелани странични ефекти! Продуктът НЕ съдържа: изкуствени консерванти, оцветители и подсладители, царевица, млечни продукти, соя, нишесте/скорбяла, пшеница, глутен или мая. Предлага се в разфасовки от 50 и 100 mg.

Дозировка:

-За добро настоение: по 1 каплета 2-3 пъти дневно с храна. Използвайте минимум 1 седмица за видим положителен ефект.

-За добър сън: по 1-2 каплети с храна 30-45 минути преди лягане.

-За облекчаване симптомите на фибромиалгия: по 1 каплета 3-4 пъти дневно с храна.

Използвайте минимум 2 седмици за осезаем положителен ефект! За минимизиране на риск от стомашно-чревни проблеми започнете със стартова доза от 50-100 mg 2-3 пъти дневно и постепенно увеличавайте дозата за период от 2 седмици. Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт за употреба над 1 година!

Производител: Natural Factors, Canada – компания за производство на хранителни и диетични добавки с 50-годишен опит в индустрията. Официален вносител за България: ГЕО НУТРИШЪН ЕООД.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *