Екстрактът от череши – със страхотен ефект при подагра!

Подаграта е коварна болест – нейните атаки са в състояние буквално да приковат човек към леглото. Често болките, паренето и подуването могат да започнат през нощта – внезапно и шокиращо, и да продължат с дни. Като една от най-мъчителните форми на артрита, тя значително уврежда ставите и предизвиква сериозни усложнения.

Да се храниш като цар, невинаги е добра идея! Въпреки че подаграта често е резултат от генетични фактори, не са малко и случаите, в които тя се дължи на начина на живот и нездравословната храна. Не е случайно, че подаграта е известна и като „Царската болест”. Много от жертвите й страдат и от затлъстяване, хипертония и още куп други проблеми, провокирани главно от лошата диета.

Какви решения дава конвенционалната медицина? Изборът не е кой знае какъв – малко на брой медикаменти (нестероидни противовъзпалителни лекарства, урикозурици, кортикостероиди и др.) с относително добър, но краткотраен ефект. Техните многобройни странични действия също са добре известни – някои от тях потискат клетъчното делене, проявяват токсични ефекти и др.

Екстрактът от череши от сорта Бинг – най-доброто природно лекарство срещу подагра! Добре узрелите череши от сорта Бинг имат плътен, виненочервен цвят, който се дължи на естествените флавоноидни пигменти от групата на антоцианините – водноразтворими фенолни съединения. Многобройни проучвания са доказали, че антоцианините в черешовия сорт Бинг имат мощни антиоксидантни, хипоурикемични, диуретични и противовъзпалителни ефекти.

Хипоурикемична активност на черешите от сорта Бинг. Дължи се на антоцианините в състава им. Установено е, че антоцианините потискат по дозозависим начин активността на чернодробната ксантин-оксидаза – ензим, който катализира окислението на ксантина  до пикочна киселина.  Паралелно с  това, те повлияват експресионните нива на информационната РНК в бъбречните транспортери за пикочната киселина, което води до засилената й екскреция през бъбреците. Понеже пикочната киселина е водноразтворима, тя увлича със себе си известно количество вода и обуславя диуретичния ефект.

Череша супер концентрат на Natural Factors – върховно мощен концентрат от череши (сорт Бинг) за оптимален контрол върху нивата на пикочна киселина!

Канадската компания Natural Factors предлага една отлична алтернатива на конвенционалните медикаменти срещу подагра – това е продуктът Череша супер концентрат (500 мг x 90 софтгел капсули).

Череша супер концентрат е източник на супер концентриран екстракт (36:1) от традиционния, немодифициран генетично черешов сорт Бинг, препоръчван от Министерството на земеделието на САЩ като добро профилактично средство срещу подагра и нарушения в уратната обмяна. Всяка софтгел капсула съдържа 500 mg екстракт от череша, еквивалентен на 18 gr пресни череши, в комбинация със 100 mg витамин С за оптимално усвояване.

Ефекти на Череша супер концентрат:

-Доставя на организма изобилни количества антоцианини, които действат силно противовъзпалително и антиоксидантно.

-Страхотен източник на биоактивни хранителни вещества, включително калий, бор, кверцетин, витамин С и каротеноиди.

Допринася за понижаване нивата на пикочна киселина, проявява диуретичен ефект и спомага за извеждането й от организма.

– Ускорява възстановяването на увредените от пикочната киселина стави.

-Намалява нивата на възпаление и значително облекчава болката.

-Редуцира пристъпите на подагра и благоприятства мобилността и комфорта.

Производител: Natural Factors, Canada. Вносител: Гео Нутришън ЕООД.

Прием: по 1 капсула 2-3 пъти дневно, с храна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *