Натурални средства срещу подути и уморени крака

Препоръчваме ви:

Подуването на краката е често срещано състояние, особено ако работите дълго време в седнала или в изправена поза. Това неприятно състояние може да се дължи на много неща. Само по себе си то не е опасно, но ако е съпроводено с други симптоми или подуването на единия крак е повече, отколкото на другия, е най-добре да направите консултация с лекар. Каквато да е причината за подуването, можете да облекчите симптомите с описаните по-долу натурални решения.

1. Добавки с магнезий
Появата на оток може да се дължи на дефицит на минерала магнезий. Препоръчва се да се започне с 200 мг по 2 пъти на ден, но ако сте бременна най- вероятно вече приемате определено количество от този ценен елемент. В такъв случай се консултирайте с лекаря, който следи бременността ви дали има нужда да пиете допълнително съставката.

2. Йога тренировки
Практикуването на упражнения спомага за подобряване на кръвообращението, а йогата е особено добър избор, тъй като изпълняването на определени асани тонизира кръвоносната система. Естествено каквито упражнения да изберете, първо се консултирайте с лекар и след това с треньор, който да ви покаже как да изпълнявате правилно асаните.

3. Потопете в тоник подутите си крака
Въпреки че е малко странен фактът, накисването на краката в тоник помага при подути крака. Хининът и мехурчета помагат за намаляването на възпалението в краката.

4. Масло от грейпфрут
Накиснете краката си в топла вода и добавете няколко капки зехтин или бадемово масло с малко масло от грейпфрут. Можете да си направите релаксиращ масаж, като разтриете масло по глезените и прасците си с кръгови движения.

5. Солена баня
Английската сол има магическо въздействие върху подутите крака. Накисвайте редовно краката във вана с малко сол, като стоите достатъчно дълго време, за да дадете възможност на мускулатурата да релаксира.

6. Масаж
Прилагането на масаж върху подутите места на краката ще ви донесе голямо облекчение. Ако не можете сами да се масажирате, отидете на масажист и той ще съсредоточи своите движения в засегнатите области.

7. Повдигайте краката нагоре
Гравитацията е един от виновниците за поява на оток по краката. Вечерно време, когато сте свободни, застанете с вдигани крака нагоре, в идеалния случай над височината на сърцето си. Когато сте на работа, издебнете свободен момент и повдигнете краката си върху бюро или шкаф, тъй като дори най-малкото раздвижване на кръвта ще редуцира симптомите на подуване.

8. Пийте вода
Излишната сол е също един от виновниците за появата на зони с оток по краката. Повишете консумацията на вода, като изпивате между 8- 10 чаши вода на ден. Поставете краставица и резен лимон във водата за пиене. Те имат противовъзпалителни свойства и намаляват риска от появата на подуване по краката, освен това овкусяват водата без добавки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *