Влезте във форма с 5 странни трика за отслабване

Препоръчваме ви:

 

Може да ви се струва странно, но има трикове, които могат да ви помогнат да отслабнете ефективно, встрани от храненето и упражненията във фитнес залата.

1. Помиришете аромата на банан, ябълка или мента

Колкото и странно да звучи, това твърдение е истина и работи ефективно. След направено изследване с повече от 3000 човека, учени са установили, че колкото по-често помирисват тези хранителни продукти, толкова по-малко е чувството за глад, в резултат на което доброволците изгубили средно по 13 килограма за времето на проучването. Според специалисти, това се обяснява с теорията, че помирисването на храни кара мозъка да мисли, че всъщност ядете тази храна.

2. Поставете огледало точно срещу мястото където се храните

След проучване е установено, че храненето пред огледало намалява количеството на консумираната храна с една трета. Явно когато се храни пред огледало, човек съзнателно редуцира количеството на погълната храна. Вероятно това се дължи на подсъзнателно събуждане на собствените стандарти и цели, които напомнят на човека защо трябва да отслабне. Затова поставете огледало срещу мястото, на което се храните в кухнята или трапезарията.

3. Обградете се със сини оттенъци

Вярвате или не, синият цвят потиска апетита. Затова никъде няма да видите ресторанти или заведения, които са декорирани основно в сини оттенъци. Така че преди да започнете да се храните, можете да поставите синя покривка за хранене или да си облечете синя дреха, а кухнята и трапезарията боядисайте в сини тонове. Проучванията показват, че цветовете, които стимулират апетита са червено, жълто и оранжево, затова старайте се да избягвате да се храните в стаи с такива цветове.

4. Снимайте храната

Вместо да записвате всеки залък и калория, които консумирате, по-добре снимайте това, което ядете. Визуалната сметка на консумираната храна може да ви помогне да ограничите приема на храна. Така можете да си дадете сметка какво излишно поемате, колко количество храна и даже доколко се храните здравословно. Не е необходимо да правите професионални снимки на ястията, можете да ги снимате с мобилния си телефон и да ги съхранявате в папка на компютъра си.

5. Поставете знак, който да напомня колко трябва да се храните

Ако ще излизате на вечеря в приятна компания, можете да си поставите панделка около кръста и да я завържете под дрехите. Тя ще ви държи информирани за това доколко се разширява стомахът и когато панделката стегне неприятно, време е да спрете да се храните поне за малко и да дадете време на стомаха си да усвои храната, преди да поемете нова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *