10 начина по които Вашата индивидуалност влияе на килограмите Ви – част 1

Препоръчваме ви:

Независимо дали сте душата на компанията, книжна мишка, или среднощна птица, Вашата личност, като такава играе учудващо голяма роля във възможностите Ви да отслабнете.

1. Ако сте импулсивни

Известно проучване през 1972 изследвало малки деца, на които им били предлагани 1 бонбон веднага, или 2, ако изчакат 15 мин. По-търпеливите след години изкарват по-високи резултати на изпитите си в училище. Умението да изчакваме и да сме търпеливи е тясно свързано със загубата на килограми. Дори можем да разделим хората на 2 типа: на „човек тип 1 бонбон” и на „човек 2 бонбона”. Ако имате проблеми с отслабването, най-вероятно сте от първите. Елиминирайки малките удоволствия, ще се спасите не само от вредната храна, но и от изкушенията, които Ви заобикалят постоянно под формата на шоколади и сладкиши.

2. Ако сте надеждни

Винаги ли сте на време? Следвате правилата, като по учебник? Това означава, че сте отговорни и дори по отношение на следване на хранителен режим или диета. Въпреки това, незавсимо дали сте сериозни или не, пародокса е, че следвайки хранителен режим се принуждавате постоянно да мислите за храна по един или друг начин, което може и да се обърне срещу Вас. Решението: Опитайте дейности, които не са изцяло обвързани с диети. Например, вместо да возите децата до училище с колата, опитайте да се разхождате с тях до там.

3. Ако сте податливи на смяна на настроенията

Начина, по който се возите на въртележката живот, определя Вашата емоционална стабилност. Ако сте твърде емоционални, то тогава нещата около Вас са или само много хубави, или само много лоши. Някои хора са емоционални лакомници, което ще рече, че колкото по-емоционални моменти преминават, толкова повече посягат към храната. Затова, опитайте се да овладявате възходите и спадовете в живота и да разпускате със здравословни дейности, като разговор с приятел или фитнес тренировка.

4. Ако сте тиха и кротка натура

Хората, които предпочитат вечерта с книга в ръка вкъщи, пред шумната вечер в бара, може би са крачка напред към отслабването. Интровертите обмислят действията си повече, по-малко импулсивни са, което им помага да вземат по-рационални решения. Екстровертите трябва да се предпазват от изкушения и да тестват по-често силата на волята си.

5.  Ако сте душата на компанията

Известно е, че това предполага повече партита, повече коктейли, храна и лакомства. Опитвайте максимално да се предпазите от излишните калории.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *