50 най-добри храни за отслабване на всички времена – част 4

Препоръчваме ви:

31. Овес – овесът е друг страхотен източник на ускоряващото метаболизма  устойчиво нишесте – 4.6 грама в половин порция. Проучване сочи, че хора, които ядат 220 калории със гореща овесена каша, са по-заситени през целия ден, отколкото тези, които консумират студени овесени зърнени храни.

32. Портокали – подобно на лимоните, портокалите са с ниско съдържание на калории, но имат много фибри, което ви помага да сте заситени през по-дълъг период от време и да приемате по-малко храна. В действителност в списъка от най-засищащите храни, портокалите са на най-високата позиция сред плодовете. Освен това портокалите са изключително богати на витамин С и на антиоксидантът антицианин, който е помощник в борбата с много болести.

33. Фъстъчено масло – фъстъченото масло е добър източник на протеини и здравословни мазнини, ограничава глада и увеличава чувството за ситост. Изследвания сочат, че консумацията на фъстъчено масло, като част от здравословната диета, може да помогне на нормалната дейност на сърцето и да удължи живота. Само бъдете внимателни при избора на масло, четете внимателно етикетите и избирайте такова, което няма допълнително прибавена захар и съдържа само фъстъци и сол.

34. Круши – подобно на ябълките, крушите са чудесен източник на антиоксиданти и фибри (една круша съдържа 15% от препоръчителното дневно количество). Проучване сочи, че жените, които изяждат по 3 круши на ден, са загубили повече тегло от тези, които не ядат изобщо от плода.

35. Перлен ечемик – перления ечемик се приготвя по-бързо. Изключителен източник на фибри и подпомагащото отслабването устойчиво нишесте, подпомага чувството на заситеност.

36. Кедрови ядки – в сравнение с другите видове ядки, кедровите са по-висок клас и са по-скъпи, но едновременно с това са добра инвестиция за вашето здраве. Изследвания показват, че мастните киселини в тези малки ядки увеличават заситеността. Освен това са богати на витамин В1 и манган, минерал, който помага на тялото ви да усвоява по-добре въглехидратите и протеините.

37. Шам-фъстък – малки, но с високо съдържание на калий, подобно на бананите, както и с лутеин – антиоксидант, който има здравословни ползи за очите и кожата. Съдържат много малко калории. Купувайте си небелени шам-фъстъци, тъй като ще отделяте повече време за отстраняване на черупките, ще консумирате по-малко, а мозъкът ви ще мисли, че сте по-заситени.

38. Хлебни банани – хлебните банани са един по-малък член на семейството на бананите. Чудесен източник на устойчиво нишесте – почти три грама в половин чаша.

39. Картофи –  тъй като съдържат въглехидрати, картофите не са считани за най-здравословната храна, но все пак те са добър източник на устойчиво нишесте и консумацията в умерени количества всъщност може да помогнат на тялото ви в изгарянето на мазнините.

40. Пуканки – пуканките се свързват най-често с филмите и с това, че съдържат много калории, поради високата употреба на масло, необходимо за приготвянето им. Трябва да знаете обаче, че в пуканките има високо съдържание на полезни за вас фибри и протеини и не са толкова висококалорични, колкото чипса или бисквитите. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *