6 необикновени и странни съвета за красота

Ако се поразтърсите из мрежата, ще намерите всевъзможни съвети за красота и множество скъпи и странни терапии, които предлагат салоните. Макар някои да твърдят, че са ефективни, не се наемаме да препоръчваме тези необикновени техники за запазване на красотата. Но е интересно да ви покажем някои от тях, като подберем онези, за които е малко вероятно да сте чували.

Уасаби

Лютата японска подправка, която наподобява познатия в нашата кулинарна сфера хрян, се употребява от някои жени за засилване на циркулацията на кожата. Тъй като е доста силна, съставката трябва да се използва внимателно, в малки дози. Смята се, че засилва притока на кръв и на кислород към кожната тъкан. Комбинацията е между половин чашка растително олио, което е леко загрято, и половин чаена лъжичка паста уасаби. Разбърква се с дървена лъжичка, защото тези от пластмаса могат да отделят вредни съставки. Сместа се охлажда за 1 час, в нея се включва ампулка витамин E и се разбърква. С нея се масажира кожата на лицето за няколко минутки. Ако усетите щипене, веднага отмийте сместа с вода.

Змийска отрова

Разбира се не говорим за чиста змийска отрова, а за химическа съставка, която е разработена от швейцарска компания. Сместа имитира протеин, който се съдържа в отровата на разновидност отровна змия, която действа като ботокс срещу бръчки.

Черен пипер

Ето рецепта, която не е толкова опасна, така че можете да я пробвате сами, ако имате смелост. Някои хора препоръчват смлян черен пипер за премахване на черните точки по кожата. Подправката се смесва с малко кисело мляко и се слага върху кожата за 5-6 минутки, преди да се отмие с топла вода. Смята се, че тя е добра ексфолираща съставка, която отпушва порите и почиства кожата.

Злато

Като един от най-скъпите метали, златото се ползва за красота в луксозни терапии на кожата. Смята се, че металът подобрява тена, бори се с несъвършенствата по кожата и изпъва бръчките. Някои фирми за козметика включват злато към кремове и серуми, а някои салони предлагат маски с тънки златни пластинки.

Гимнастика

Вероятно сте чували за лицева гимнастика, която подобрява циркулацията на кръвта. Някои обаче стигат до по-сериозни мерки срещу бръчките и несъвършенствата. Има хора, които препоръчват да стоите на главата си по няколко минутки на ден, за да може кръвта да навлезе в нея и да подобри състоянието на кожата. Е, не всички могат да застанат в йогийска поза на ръце, но можете да пробвате да провесите глава от леглото.

Масаж с четка за коса

Тъй като много от четките за коса са създадени, за да масажират кожата на главата, някои жени ги употребяват за масаж на кожата. Трябва да сте внимателни, тъй като кожата на лицето е нежна и може да се раздразни, ако търкате силно, но леките движения по нея вероятно могат да подобрят циркулацията на кръв. Четките се препоръчват за третиране на зони с целулитна кожа, тъй като действат активиращо на циркулацията на кръв и лимфа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *