7 натурални способа срещу разстроен стомах

Препоръчваме ви:

Симптомите на стомашно неразположение обикновено се появяват в неподходящо време, което създава допълнителен стрес. Има много естествени начини, с които те могат да бъдат потушени. Пробвайте някой от тези 7 варианта за бързо облекчаване на стомашното неразположение.

1. Пийте чай
Пиенето на чай е един от най-лесните начини за успокояване на неразположенията в стомаха. Пробвайте напитка с джинджифил, лайка или мента. Те успокояват и редуцират болките в стомаха. Чаят от мента помага за намаляване на гаденето и на симптомите на ПМС.

2. Ментови бонбони
Винаги дръжте ментови бонбони или дъвки под ръка за всеки случай. Те освежават дъха, успокояват лигавичната тъкан на раздразнения стомах и намаляват болките. Според изследване ментата кара мускулатурата на стомаха да се отпусне.

3. Джинджифил
Джинджифилът е друга полезна съставка, която също помага на стомашно-чревната система да се успокои. Не е нужно да дъвчете пресен корен от джиджифил, достатъчно е да пиете чай или бонбони с лютивата подправка, за да получите търсения от вас успокояващ ефект върху лигавичната тъкан.

4. Супа без застройка
Супата е един от многократно доказаните храни, които могат да успокоят неразположенията в стомаха. Консумирайте зеленчукова супа без застройка, с лесно смилаеми съставки, за да не дразните допълнително стомаха. Тя има питателни свойства и помага за облекчаване на гаденето и диарията.

5. Припечени филии
Ако имате късмет да сте у дома, когато ви заболи стомах, можете да си препечете добре няколко филийки хляб. Това е много стар лек срещу раздразнен стомах, но въпреки това много хора споделят, че наистина действа, тъй като поема отровите в стомаха.

6. Ориз
Оризът е лесна за преработване храна, която спомага за облекчаване на диарията, тъй като абсорбира течности в храносмилателната система. Най-ефективно действие има превареният ориз и оризовата вода, които с лекота се справят с диарията и гаденето.

7. Суров мед
Консумацията на мед е един от най-ефективните начини за успокояване на лигавичната тъкан на стомаха, освен ако нямате алергия. Суровият мед съдържа различни ензими и киселини, които помагат на храносмилането. За облекчаване на симптомите на гадене и диария е достатъчно да вземете 1 супена лъжица мед. Уверете се, че не сте алергични спрямо повечето пчелни продукти, тъй като те са силен алерген.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *