8 йога пози за подобряване на кръвообращението

Препоръчваме ви:

Лошото кръвообращение може да предизвика много здравословни проблеми, като задържане на течности и подуване на долните крайници. В много от случаите ние сме виновни за това, но един от начините за подобряване на кръвообращението е практикуването на йога упражнения. Пробвайте показните по-долу йога пози, с които можете да стимулирате движението на кръвта си.

Бременността е една от основните причини за подуване в краката и глезените. Съществуват много елементарни упражнения, като повдигане на краката над главата, с които можете да редуцирате появилата се симптоматика. При изпълняването на йога позите не се насилвайте, а слушайте тялото си. Ако усетите болка, спрете изпълнението. След като свикнете натоварването от позата започнете да я повтаряте, за да увеличите нейното благоприятно въздействие върху тялото ви.

1. Седене и дишане

Седнете на пода с кръстосани крака. Ако имате лоша циркулация в долната част на тялото си и избягвате кръстосването на краката, останете в тази поза само за около 1 минутка. Фокусирайте се и вдишвайте и издишвайте дълбоко.

2. Планинска роза

Застенете изправени с леко разтворени крака и съберете ръцете си пред гърдите, като ги обърнете с длани една към друга. Вдишвайте и издишвайте бавно и спокойно.

3. Поза стол

Застанете изправени със събрани крака и отпуснете ръце до тялото си. Повдигнете ръцете си напред и приклекнете колкото можете надолу, сякаш сядате на стол. След това повдигнете ръце над главата си. Останете в това положение, докато направите 10 дълбоки вдишвания и се върнете в начална позиция. Изчакайте няколко секунди и повторете позата.

4. Обърнато куче

Наведете се надолу с изпънати ръце, докато се опрете с длани на пода. От това положение повдигнете таза си нагоре и задръжте позата за 30 секунди, като се опитвате да изпънете максимално колената си.

5. Воин II

Върнете се в поза планинска роза. Преместете десния си крак надясно и сгънете леко коляното. Повдигнете ръце настрани до положение, в което те застанат успоредно на пода. Леко извъртете глезени, за да заемете стабилна позиция и след това завъртете глава надясно. Наклонете се надясно като свивате повече коляното на десния крак и задържате тялото си изправено. Задръжте в позата за няколко секунди, като направите няколко дълбоки вдишвания и след това повторите движението в другата посока.

6. Триъгълник

Останете в позиция от поза воин, само че преместете настрани десния крак, за да застанете разкрачени. Вдигнете ръцете си настрани и се наведете наляво. Лявата си ръка допрете на пода, а дясната насочете право нагоре. Извъртете глава нагоре. Задръжте в позата за време за 10 вдишвания и след това повторете комбинацията в другата посока.

7. Гълъб

Седнете на пода и преместете левия си крак напред. Свийте го плътно към себе си, а десния си крак сгънете назад като изпънете коляното си максимално. Наведете се леко напред, като се опирате на ръце и повдигнете главата си нагоре. Задръжте в това положение за времето за 10 вдишвания. Отпуснете напред главата си и я опрете на пода, като можете да се опрете на ръце. Повторете позицията в другата посока.

8. Изправена поза

За да изпълните тази поза легнете по гръб със свити крака, така че стъпалата ви да са близо до задните ви части. Използвайте мускулатурата на корема си, за да повдигнете таза си така, че долната част на тялото ви да е изправена нагоре. Поставете ръце на гърба си, за да можете да запазите стабилност, а брадичката си опрете в гърдите си. Останете в позицията толкова време, колкото можете да издържите, но не повече от 5 минути. Ако сте бременна и не сте пробвали позата преди, пропуснете я.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *