9 здравословни ползи от консумацията на масло от черен кимион

Много лекари, особено тези, които се занимават с природолечение, са постигнали успех в  комбинирането на конвенционално лечение с природни методи. Един от многото почитани природни средства е черният кимион и по-конкретно – маслото от черен кимион. Ето 9 здравословни ползи от използването му.

1.       Превенция на рак – редица изследвания доказват ползата на маслото за лечение на различни видове рак – на дебелото черво, на белия дроб, на мозъка. Комбинацията между основното активно вещество в кимиона и конвенционалните химиотерапевтични средства води до по-висока ефективност в лечението, както и до по-ниска токсичност.

2.       Лечение на диабет тип 1 и 2 – маслото от черен кимион предизвиква постепенно частична регенерация на панкреатичните бета-клетки, увеличава намалените концентрациите на серумния инсулин и намалява високите нива на серумна глюкоза.

3.       Подобрява храносмилането – черният кимион е газогонно средство и помага за намаляване на спазмите и подуването на стомаха. Ефикасен е и при синдром на дразнимото черво.

4.       Отслабване  – освен с противовъзпалителните си свойства, кимионът се слави с качеството си да намалява апетита и подобрява усвояването на глюкозата, което помага на човек в борбата с излишните килограми.

5.       Косопад – маслото от черен кимион укрепва вашите космени фоликули, успокоява скалпа и предотвратява излющването му, полезно е при гъбични и вирусни инфекции, както и при борба с паразитите, като въшки.

6.       Тен – кимионът засилва производството на меланин, лекува белезите и съдейства за предотвратяване на появата на такива, успокоява кожните възпаления и способства за бързото оздравяване на кожата.

7.       Борба с бактериите – маслото от черен кимион е ефикасно в борбата с бактерии, като салмонела, е. коли, листерия, стафилококи и други.

8.       Имунна система – маслото съдържа мощни антиоксиданти и полезни витамини и киселини, подсилващи вашата имунна система и едновременно с това я балансира, без да насърчава създаване на имунна реакция срещу здравите тъкани в тялото ви.

9.       Алергии и астма – маслото от кимион създава анти-асматични реакции, както и води до облекчаване на различни видове алергии. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *