Чрез ухото може да се въздейства на всяка точка от тялото


Според разбирането на традиционната източна медицина по цялото тяло на човека са разположени биологично активни точки. А ухото дори по своята форма наподобява човешкия ембрион.

Какви точки се намират в него? Долната месеста част на ухото – това е главата, външната му страна – кожата, цялата вътрешна част на ушната мида – различните вътрешни органи, ушният хрущял – пъпът, извивката над него – гръбнакът. Въздействайки върху тези точки, човек може да бъде лекуван, зареждан с енергия, както и да бъде успокоявана всяка част от тялото.

Разбира се, всичко това е най-добре да става от обучен специалист, но ако все пак сте решили да научите нещо и да го изпробвате….

• Ако страдате от сънливост и умора, в продължение на една минута масажирайте с топли пръсти по посока на часовниковата стрелка долната месеста част на ухото.

• При зъбобол, масажирайте предния участък от тази месеста част (тя се намира по-близо до лицето).

• Ако изпитвате остра болка в която и да е част от тялото, затиснете с пръсти ушните миди (вертикално) и ги притиснете към главата.

• При заболявания на вътрешните органи, всеки ден правете масаж на вътрешната част на ушните миди в техните централни дупки. Това трябва да става с показалците чрез кръгови движения (сутрин – по посока на часовниковата стрелка, а вечер – в обратната посока).

• При продължително натоварване на очите, периодично масажирайте централните точки на месестата част на ухото.

• Ако краката ви отичат, масажирайте горната част на ушите и по този начин ще активизирате кръвообращението в долните си крайници.(а)

източник: здраве.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *