Как да имаме здрави и блестящи зъби

Препоръчваме ви:

Разбира се, почистването на зъбите с паста за зъби и конец е задължително, но трябва да имаме предвид някои хитринки, които да държат усмивката ни в изрядна форма, а дъхът ни да има приятен мирис.

Пиенето на вода не е скъпо, но е задължително както за общото здраве на организма, така и за зъбите. Kогато пиете вода, вие чистите зъбите и тя премахва частиците полепнали по тях и стимулира слюноотделянето. Но дръжте лимона далеч, защото неговата киселинна природа помага на кариесите да се развиват, ако не може да пиете чиста вода, то тогава й добавяйте няколко капки цитрусово масло, за да не вредите на зъбите си.

Чаят идва на помощ за здрави зъби, билковият, червеният, белият или зеленият чай са чудесни напитка след вечеря. Зеленият чай с неговите компоненти изключително ефективен за бактериите, които се развиват в устата. Черният чай ни предлага съвкупност от полезни качества, освен че пази зъбите ви от плаката.

Макар че киселините не са препоръчителни за зъбите ви, то таблетки с витамин С, което е аскорбинова киселина предпазват венците от гингвинит.

За да подсладите дъха си сдъвчете канела, за да премахнете вредните бактерии. Tова помага и при хора, които се опитват да откажат цигарите или искат да се лишат от лошия навик да си гризат ноктите.

Гелът от алое вера е чудесен за здравите венци, ако имате възпаление по тях, то може да се намаже в засегнатото място, но трябва да имате предвид че гелът е горчив, така че да слагате в малко количество.

Много полезно е да намажете с масла венците си. Слагате една лъжица нерафинирано растително масло или кокосово масло и масажирайте венците си за около 20 минути. Този метод не само избелва зъбите, но също така намалява чувствителността им и елиминира лошия дъх, като намалява развитите бактерии в устата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *