Как да направим прекрасни зеленчукови сокове

Препоръчваме ви:

Соковете от пресни зеленчуци са прекрасни за детоксикацията на организма, загубата на тегло и намаляване на възпалителните инфекции в тялото. Но при някои хора тези сокове изобщо не помагат. Това не се дължи на това, че тези хора са различни или уникални, а просто на факта, че не пият правилните сокове. Ето няколко тайни, които трябва да имате предвид, когато си правите прясно изстискан сок.

Винаги залагайте на органични зеленчуци. Растения расли в плодородни почви и без обработка, на пестициди ви предлагат хранителните съставки, от които тялото ви има нужда, ако си правите сокове от неорганични зеленчуци поне ги обелете.

Използвайте по-рядко зеленчуци, които имат повече захар. Това са моркови, цвекло, домати и чушка. Захарта или скорбялата в тях, особено при процеса на правене на сок губят фибрите. Макар че зеленчуци като морковите да са много полезни, то не са напълно подходящи за детоксификация на организма в големи количества, така че ги извадете от списъка със сокове.

Никога не отивайте от нездравословното хранене към изчистването на сокове направо. Това е много трудно за организма и вместо прогрес може да създадете хаос в тялото ми. Когато решите да правите изчиствания на организма със сокове, то направете подготовка на тялото, после минете на 2 седмици със сурови зеленчуци и накрая стигнете до изчистването. Постепенната промяна е ключ към успеха.

Ако сте свикнали да си правите един или два вида сокове, то не давате на тялото от всички необходими хранителни вещества и витамини. Трябва да заложите повече на зелени зеленчуци в сокоизстисквачката както и всички сезонни зеленчуци.

Една прекрасна рецепта за възпаление и задържане на вода е 2 чаши с нарязани краставици, 2 стръкчета целина, една чаша листа от босилек и джижджифил колкото палеца ви. 

А за да се изчистите си опитайте с едва чаша репички, една чаша нарязани краставици и 1 чаша рукола в блендера.   

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *