Как да спрем подуването на корема

Препоръчваме ви:

На новогодишното парти сме отишли с плосък корем, но не след дълго, след няколко чаши газирани напитки и чипс, ни е трудно да се си закопчаем дънките. Подуването на корема не само не изглежда добре, но също така води и до физически дискомфорт. Когато става въпрос за подуване на стомаха не говорим за излишните мазнини по корема. Всъщност то е  причинено от газове, а не е задържане на вода в стомаха. Истината е, че в корема задържани течности няма. Ако мислите, че тялото ви задържа вода, вижте краката и глезените си. Ето и няколко начини да се отървете от подуване на стомаха.

1. Избягвайте запека

Ако често страдате от запек, тогава добавете повече течности и фибри към храната си. Не забравяйте и движението, ако то липсва в деня ви. Защото точно това е причината да не може да изчистите тялото си правилно.

2. Имайте предвид алергиите си

Хранителните алергии както и непоносимостите  към определени храни също причиняват газове и подуване. Трябва да се консултирате с доктора си и да елиминираните тези храни от ежедневието си.

3. Не яжте прекалено бързо

Винаги сдъвкайте добре храната си , насладете й се. Бързото хранене не само не ви оставя с впечатлението, че сте хапнали, но също така води до подуване на стомаха.

4. Не прекалявайте с газираните напитки

Те не само не са полезни за гласа и гърлото, но мехурчетата в тях превръщат корема ви в мехур.

5. Не дъвчете дъвка постоянно

Дъвката също подува корема, тъй като с непрестанното дъвчене подавате въздух в стомаха. Вместо да залъжете глада си с дъвка, си вземете плод или някакъв твърд бонбон.

6. Внимавайте  с храните с ниско съдържание на захар

Подуването се причинява точно от изкуствените подсладители, така че те са нож с две остриета.

7. Ограничете натрия

Много от преработените храни имат високо съдържание на натрий и много ниско съдържание на фибри. Винаги четете етикета на храните, които купувате да не са над 500 мг натриий, тъй като на ден се препоръчва от 1500 до 2300 мг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *