Натурални хитринки за ароматна стая

Препоръчваме ви:

С някои съставки от кухнята можете да ароматизирате стаите без да тровите въздуха с ароматизатори, които съдържат синтетични миризми и могат да предизвикат алергии.

Смляно кафе
Премахнете неприятната миризма от фризера след като го размразите, като поставите няколко чашки с утайка от кафе или прясно смлени кафени зърна. Оставете ги да действат през нощта.

Памучни тампони
– Намокрете памучно топче с любим парфюм или етерично масло и го поставете в торбичката на прахосмукачката. Докато почиствате в стаята миризмата ще се разнася във въздуха през отворите на прахосмукачката.
– За да ароматизирате вътрешността на хладилника можете да употребявате памучен тампон, който да намокрите с малко ванилов екстракт. Поставете топето памук на някой от рафтовете и го оставете да подейства.

Лимони

– За да премахнете неприятната миризма на пушек от камината, поставете в огъня парче хартия, в която сте увили обелки от лимони или портокали.
– За да премахнете миризмата от котешката тоалетна или в банята, срежете няколко лимона и ги съхранявайте със срязаната повърхност нагоре, като от време на време изрязвайте повърхността, за да премахнете изсъхналата част.
– Ароматизирайте вътрешността на хладилника с памучен тампон, който е навлажнен с малко лимонов сок. Оставете го да действа няколко часа и изтъркайте повърхностите с тампона.

Портокали

Прогонете молците от гардероба като поставите ароматизиращи портокалови топки. Забодете няколко подправки карамфилче върху повърхността на портокал, като е добре да покриете цялата повърхност. Окачете топката в гардероба или я поставете във вътрешността на кухненските шкафове, за да ароматизирате стаите или пространствата и да прогоните насекомите.

Подправки

Миризмата на горещ сладкиш е особено уютна, затова можете да замените химията с подправки. Кипнете малко вода и поставете в нея няколко подправки карамфилче, канелена пръчица и кори от лимон или портокал. Оставете водата да ври слабо за половин час, така че миризмата да ароматизира стаята. Можете да поставите сместа в керамична тава и да я запечете за половин час.

Ванилия
– Почистете вътрешността на хладилника с кърпа, която е напоена с ванилов екстракт, за да я ароматизирате.
– Ако не харесвате миризмата на прясна боя в стаята, смесете боята с малко екстракт на ванилия, по една супена лъжичка на кутия. Когато боядисате стените в стаята ще мирише на подправки и екзотика.
– Продавачите на апартаменти и къщи употребяват хитринка с ванилия, като поставят няколко капки върху електрическата крушка в стаята. Като включите лампата тя се загрява и миризмата се разпространява из цялата стая, като на потенциалните купувачи им се струва, че мирише на току-що изпечени сладки, които са извадени от фурната в кухнята.

Оцет
За да премахнете миризмата на загорена манджа или на цигари, поставете малко оцет в плитка чиния в зоната, в която искате да премахнете неприятната миризма. За няколко часа миризмата би трябвало да е изчезнала, особено ако сте употребявали повече от една чиния. Също така можете да ползвате кърпа, която е напоена с оцет, да я развеете из въздуха, за да поеме миризмата на цигари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *