Грижа за красотата с ший

Препоръчваме ви:

Карите, Butyro spermum parkij, е дърво, което расте в саваните на западна Африка. Според местните традиции отглеждането му и брането на плодовете се извършва само от пълнолетни жени. Единствено на тях се разрешава да чупят ядките и да приготвят от вътрешността масло. Съществува твърдение, че Нефертити е дължала своята красота на това, че редовно е използвала масло от карите. То се извлича от орехоподобния плод на дървото и се нарича още ший. Крайният продукт не съдържа никакви химически примеси, защото целият процес на извличане се извършва на ръка.

В маслото се в големи количества витамин А,Е, F, каротен и алантоин. Също така е богато на ненаситени мастни киселини като палмитинова киселина 3-7%, стеаринова киселина 35-45%, олеинова киселина – 40-55%, микролелементи и канелена киселина.

Маслото е много ценено заради съставките и тяхното въздействие върху кожата и косите. Тези съставки оказват благоприятно въздействие върху клетъчното обновяване на кожата, способността й за възстановяване. Маслото действа не само на повърхностния слой на кожата, а и по-дълбоко, като регулира синтеза на липиди. Способства за задържането на влагата в кожата и така комплексно подобрява цялостния хидробаланс. След направени изследвания е доказано, че съдържащите се в маслото от карите съставки стимулират синтеза на собствен колаген, което води до подобряване на структурата с 85%. Има силно атнтиоксидантни и хидратиращи свойства, които са гаранция за гладка и мека кожа. Хидратиращите му свойства са много добре изучени като е доказано, че съставките на маслото действат върху кожата осем часа.

Подходящо е за употреба след бръснене за мъже с чувствителна кожа. Използва се върху сухи и изтощени коси. Подходящ избор е за влагане в козметика за премахване на стрии. В студено време е незаменим помощник срещу напукани ръце и устни, както и зачервена от студеното време кожа. Ефективно действа за борба със сенната хрема. Може да се използва дори за новородени, за подхранване на кожата. Оказва положителен ефект при по-сериозни дерматологични проблеми като леки изгаряния, белези, екземи и акне. Канелената киселина действа като слънцезащитен лосион с фактор 6. Плюс това има противовъзпалителен ефект и възвръща еластичността на кожата. Маслото от карите съдържа вещество, което е подобно на латекса и затова може да предизвика алергична реакция при хора, които са чувствителни спрямо латекс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *