Няколко начина да премахнете неприятните миризми в кухнята

В кухнята има десетки източници на неприятни миризми, тъй като в стаята се обработват продукти, готви се и се съхранява храна. Вижте как можете да премахнете някои от неприятните миризми в кухнята с подръчни средства.

Миризми от снощната вечеря

 

– Ако кухнята ви все още мирише на снощната вечеря, не чакайте миризмата да изчезне постепенно. Сложете в тенджера няколко портокалови кори и малко канела, залейте ги с вода и ги кипнете за няколко минутки. Махнете тенджерата от огъня и оставете съда отворен, за да може парата да излиза навън. Приятният аромат на портокал и канела ще изпълни кухнята часове напред.

– Срещу неприятните миризми от снощната храна можете да използвате също друга техника. Изпечете няколко филии хляб, като ги оставите да се препекат добре. Те ще абсорбират неприятната миризма на стара храна. Не се притеснявайте от миризмата на прегорял хляб, тъй като тя бързо ще изчезне. Само внимавайте да не причините пожар, докато препичате филиите.

Неприятна миризма от вътрешността на хладилника

– Ако от вътрешността на хладилника се носи неприятна миризма, първо трябва да премахнете храната, която я причинява и да я отстраните. Ако тя не е развалена, можете да я съхранявате в добре затворен съд, в противен случай я изхвърлете. За да абсорбирате остатъчната миризма, употребете малко сода за хляб. Сложете содата в чинийка и я оставете за няколко часа в хладилника. Ако миризмата е твърде натрапчива, сложете още 1 чинийка, но я напълнете с неупотребявано смляно кафе, като е най-добре то да се смели малко преди употреба. Ако миризмата е кисела, сложете малко активен въглен, който ще я абсорбира много бързо.

– Друга техника за премахване на неприятна миризма на храна от хладилника е да извадите всичката храна навън и да изключите уреда. Ако се притеснявате за храната, сложете я в непромокаем плик в съд с ледени кубчета. Изстискайте в чаша вода сока от 1 лимон, сложете корите вътре и кипнете водата. Сложете горещата ароматна вода в купичка и я дръжте за няколко минутки в хладилника, като затворите вратата. Парата не само ще премахне неприятната миризма, но ще ви помогне да почистите вътрешността на уреда, тъй като ще размекне полепналите остатъци от храна. Почистете добре и върнете храната вътре.

Неприятна миризма на риба по ръцете

– Когато готвите риба по ръцете ви обикновено остава неприятна миризма, която се отстранява трудно. Пробвайте да я премахнете с лимон, като го срежете и натъркате ръцете си с него. След няколко минутки изплакнете ръцете си с вода.

– Ако не разполагате с лимон, сложете малко течен сапун в ръката си и смесете течността с лъжичка захар. Със сместа натъркайте добре ръцете си и изплакнете добре с вода. Тя не само почиства, но също ексфолира кожата на ръцете ви.

– Някои майстор готвачи съветват да използвате вещ от неръждаема стомана, като те твърдят, че стоманата премахва неприятни миризми от ръцете. Натъркайте ръцете си с някаква вещ от неръждаема стомана и измийте с вода.|

Опушена миризма в кухнята
– Ако имате намерение да хапвате в кухнята, а тя е изпълнена с миризма на опушено от готвенето на храната, нямате време да действате с други средства, освен да отворите широко прозорците. Така ще се уверите, че миризмата няма да премине в другите стаи. Ако имате вентилатор, сложете го до вратата, за да държи миризмата надалеч. Можете да го сложите встрани от прозореца, като го обърнете настрани, за да води въздуха отвътре навън.

– Ако имате повече време, можете да премахнете миризмата на опушено като сложите в плитка чиния малко оцет. Течността ще абсорбира неприятната миризма. Можете да сложите повече чинии, ако кухнята е по-голяма по размер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *