Подгответе се за лятото: 7 дневно вталяващо предизвикателство за летните дни. Ден 3

Препоръчваме ви:

Водата определено допринася за тялото да се чувства и да изглежда добре. В едно проучване от 2010 хора, свикнали да пият по 2 чаши вода преди хранене се справят  с излишните килограми доста по-лесно и бързо от другите. Плюс това пиенето на вода, ни лишава от прекаленото употребяване на безалкохолни напитки, като кола, сокове и прочее и които са пълни с калории. Неподсладеният чай, кафето и содата са добри ниско калорични опции. Можете да прибавите изцеден лимон към содата или студения чай, в случай че, поради липсата на захар, са ви безвкусни.

Задача за днес: Носете в себе си бутилка за вода, която можете да презареждате по всяко време, така водата винаги ще Ви е под ръка.

Печена сьомга с бакла 

Продукти:

¼ чаша лимонов сок

3 с.л. студено пресован зехтин

2 с.л. ситно настърган лук

½ ч.л. кафява захар

¾ ч.л. сол

½ ч.л. чер пипер

копър

2 чаши бакла

1 кг дива сьомга, почистена

2 ч.л. пресен лук, нарязан на ситно

Приготвяне:

Смесете лимоновия сок,  2 ½ с.л. мазнина, лука, кафявата захар, солта и пипера в купа. Отделете от този дресинг 4 с.л. настрана  в малка купа.

Сварете баклата и я смесете заедно с копъра и дресинга в голяма купа и оставете да престои така, докато приготвяте рибата. Нарежете я на 4 порции и подправете с ¼ ч.л. сол и черен пипер. Загрейте останалите ½ с.л. мазнина в тефлонов тиган на средно висока температура. Добавете сьомгата и гответе така две минути. Внимателно  обърнете и продължете да приготвяте, докато месото на рибата се сготви напълно.

Разделете рибата и зеленчуците  в 4 чинии на 4 порции и залейте всяка с отделения предварително дресинг. Поръсете всяка порция с 1 ч.л.  копър, пресен лук.

Хранителни стойности:

На порция: 308 калории, 16 гр мазнини, 66 мг холестерол, 10 гр. карбохидрати, 3 гр. захар, 30 гр протеини, 3 гр. фибри, 539 мг натрий, 889 мг калий.

Витамини: Витамин В12 (100% от предпоръчителния дневен прием), Витамин С (68% от предпоръчителния дневен прием), калий (25% от предпоръчителния дневен прием), Витамин А (17% от предпоръчителния дневен прием), магнезий ( 16% от предпоръчителния дневен прием), Омега-3.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *