Релаксираща йога с танцови стъпки

Препоръчваме ви:

Разнообразете тренировката с йога като включите няколко танцови стъпки за повече ритъм. Релаксирайте всяка част от тялото си от глава до пети с лека тренировка.

Плавни движения на тялото

Това упражнение е създадено за тонизиране на областите на раменете, ръцете, корема, дупето и краката. Застанете с разтворени крака и се отпуснете леко надолу в клек. От това положение протегнете лявата си ръка вляво и леко наклонете торса в същата посока. Върнете се в изходно положение и повторете в противоположната страна. След това повдигнете едновременно ръцете си нагоре над главата, а след това се наведете надолу и отпуснете ръце до новото на прасците.

Движение на рамото

С това упражнение ще работите върху областите на раменете, краката и задните части.
Застанете със събрани крака, като ги свиете в коленете на 45 градуса и сложете ръцете си върху бедрата. Изпънете десния крак назад и замахнете с дясната ръка зад главата си, като извършите кръгово движение по посока, която е обратна на часовниковата стрелка. След това извършете същото движение с лявата ръка, в посока наляво. Направете по 8 повторения за всяка от страните.

Странично разтягане със завъртане

С това упражнение ще разтегнете мускулатурата на корема и бедрата. Застанете в разкрачен стоеж, с ръце, които са успоредно изпънати над главата. Наведете се наляво, колко можете повече. След това извийте торса си напред и надолу, и се завъртете надясно, без да свивате ръце. Направете 4 повторения.

Движение на бедрата

С това упражнение ще тонизирате мускулатурата на гърба, корема и краката.
Застанете със събрани крака и поставете ръце на кръста. Преместете десния си крак встрани и опишете с него кръг, като движите ханша си. След това премесете левия крак и извършете същото движение. Направете 10 повторения.

Разтягане на бедрата

С това упражнение ще стегнете мускулите на корема, гърба, краката и задните части.
Застанете в широк разкрач, като преместите максимално назад левия крак и свиете в коляното десния. След това отпуснете тялото си върху десния си крак. Повдигнете кръста нагоре, като го изпънете добре. След това се наведете надолу и преместете лявата си ръка вдясно на десния крак, а дясната си ръка изпънете нагоре. Задръжте в позицията за 3 секунди и се върнете в изходна поза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *