11 изключителни ползи за здравето от какаовото масло – част 2

към първа част

4. Увеличаване на теглото

Хората, страдащи от анорексия или други хранителни разстройства, трябва да натрупат тегло, когато се борят за възстановяването си. Добавянето на здравословни източници на мазнини е правилният начин да се справите със състоянието. Бавното включване на растително масло в диетата ви може да ви помогне да достигнете идеалното си тегло. Сурово, необработено какаово масло може да се добави към сутрешната овесена каша или смути, за да достигне своята здравословна цел.

5. Източник на витамини и минерали

Какаовото масло може да бъде здравословното допълнение, което търсите във вашата диета. То съдържа впечатляващ брой витамини и минерали. Около 30 грама съдържат до 7 мкг витамин К, около 5 мг витамин Е и минерали.

6. Балансира промените в настроението

Какаото е чудесен начин за балансиране на хормоналните промени в настроението; то увеличава нивата на серотонин, които мозъкът произвежда. Какаовото масло, добавено към диетата, особено по време на ПМС, може да бъде полезно за успокояване на ума и тялото и намаляване на ефектите от хормоналния дисбаланс.

7. Източник на енергия

Какаово масло, произведено от чисто, непреработено органично какао е много здравословно за организма. Естествените масла са добър източник на енергия, а какаовото масло е една от най-добрите възможности. Добавя необходимите витамини, мастни киселини и мазнини към вашата диета, която ви държи заситени за по-дълго време. Тялото освобождава бавно енергията и помага да остане активна.

8. Здрава коса и нокти

Какаовото масло се получава от какаовите зърна, които са отличен източник на сяра. Добавянето на сяра към вашата диета е добър начин да получите този бляскав тен, лъскава коса и здрави нокти. Какаовото масло може да се използва и за козметични процедури за коса и кожа; това е здравословен източник на влага, особено за суха кожа.

9. Лечение при слънчеви изгаряния

Твърде многото слънце може да е по-вредно за кожата ви, отколкото да води до полезен ефект. UV лъчите причиняват преждевременно стареене и могат да доведат до тежки кожни състояния. Какаовото масло е добър начин да успокоите слънчевото изгаряне и да го облекчите естествено и ефективно. Ако имате слънчево изгаряне, опитайте да използвате какаово масло или продукт за тялото, който съдържа какаово масло. Успокоява възпалението, без да внася в кожата ви сурови химикали.

10. Стоматологично здраве

Масленото извличане е метод, използван от векове за отстраняване на вредни токсини от цялото тяло. Въпреки че може да изглежда като метод за почистване на устата, издърпването на мазнините може да бъде ефективно при нужда на вашето тяло от извличане на токсини като цяло. Какаовото масло може да се разтопи, за да се използва за нанасяне върху лигавицата на устата. Разтопете около супена лъжица какаово масло и използвайте като първото нещо сутрин за здравословна уста и тяло.

11. Белези

Антиоксидантните и овлажняващи свойства на какаовото масло са изключителни при лечението на увредената кожа. Белезите са трудни за отстраняване, но какаовото масло е едно от най-ефективните средства за белези. Редовното използване ще гарантира избледняване на белега. Той също така е ефективен лосион за хора, страдащи от кожни петна, породени от сухота и други подобни състояния.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *