7 начина да забременеете по-бързо – част първа

Препоръчваме ви:

Щом сте готови да забременеете сега, то трябва да действате веднага. Има няколко неща, които може да увеличат шанса ве да заченете дете по-бързо.

1. Не отменяйте преглед

Преди официално да започнете да опитвате, посетете лекар. Той ще ви предпише необходимите витамини и фолиева киселина, която предпазва от вродени дефекти като спина бифида. Не бива да забравяте, че фолиевата киселина спомага в ранния стадий на бременността. Това може да предотврати много проблеми след самото зачеване.

2. Винаги бъдете наясно с цикъла си

Трябва добре да разберете. Не забравяйте, че трябва да знаете кои дни се очаква овулацията ви. Винаги се оглеждайте за деня на овулацията по нейните симптоми, повечето жени стават по-хлъзгави и отделят повече слуз във влагалището, когато са плодовити, а при някои дори има болка от едната страна. Хубаво е да използвате и тестове за овулация, за да знаете точния ден. Първия ден от цикъла се взима за пръв и след това броите 9 дена, съветват доктори, тогава денят на овулацията ще се окаже положителен, но има жени с 28 дена между цикъл, тяхната овулация е на 14-тия ден, но пак няма нищо сигурно.

3. Не се притеснявайте за правилната позиция, за да забременеете

Има митове, че определени позиции ви помагат да заченете по-бързо. Но те са си точно това – митове. Всъщност няма научно обяснение за това коя поза ще ви даде бебе. Шийката на матката е природно пригодена да стигне сперматозоида до яйцеклетката, така че вашата позиция е от много малко значение, но все пак не бива да подценяваме гравитация там. Ако стоите изправени спермата ще се върне надолу, така че оставете сексът за бебче в леглото.

4. Не лягайте с вирнати и разкрачени крака

Със сигурност сте чували, това да легнете и да вдигнете крака на стената, за да забременеете. Единственият съвет, който повечето доктори ще ви дадат е да останете в леглото 10 или 15 минути след половия акт, тазът ви да не се мести, докато сте вирнали крака, така че се отдайте на гушкане в леглото след акта, а не на акробатични номера.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *