Тъмната страна на слънцето – виновник №1 за стареенето на кожата!

Стареенето на кожата е неизбежен процес – с годините тя се променя и изгубва младежкия си вид – отпуска се, появяват се фини линии, бръчки, петна. Само малка част от тези видими признаци на стареене са естествени и неизбежни. Всички останали са причинени от слънцето и могат да бъдат предотвратени с помощта на достатъчно добра защита от UV лъчите.

Достатъчна ли е слънцезащитната козметика през лятото? В дермата (средния слой на кожата) се съдържа колаген – изключително важен белтък, който поддържа кожата свежа и стегната до около 25-30-годишна възраст. Ултравиолетовите лъчи имат унищожително въздействие върху колагена и забавят неговия синтез, в резултат от което се появяват преждевременни бръчки, шията и деколтето се отпускат, естественият свеж тен постепенно „избледнява”.

Главни причинители на този процес са UVA лъчите – те проникват дълбоко в дермата, разрушават колагеновите влакна и увеличават производството на анормален еластин. В резултат кожата се набръчква, става суха и грапава, появяват се пигментни петна, белези и др.

Слънцезащитните продукти за локална употреба предпазват от изгаряне, но не предотвратяват разграждането на колагена – процесът, който провокира активно стареене на кожата.

Колаген – най-мощната противостарееща грижа! След 25-годишна възраст естественият синтез на колаген в организма намалява. Тази загуба, в комбинация с редовното излагане на слънце през лятото, има необратими последствия върху кожата. Доказано е, че те могат да бъдат предотвратени чрез допълнителен прием на колаген. Той защитава кожата през летните месеци от годината, когато тя е изложена на агресивното влияние на ултравиолетовите лъчи.

Колагенът е най-ефикасен, когато е хидролизиран. При хидролизираната форма структурните и пептидни връзки на колагеновите протеини са термично разрушени. Благодарение на това колагенът има ниска молекулна маса, отлична бионаличност и висока степен на усвояване.

Колагеновият хидролизат защитава кожата от различни видове увреждания, включително, причинените от слънцето загрубяване, увисване, дехидратация и др. Когато се приема през устата, той играе ролята на лепило за отпуснатата, набръчкана кожа, а хиалуроновата киселина, естествено съдържаща се в състава му хидратира в дълбочина.  

Биосел колаген (BioCell Collagen) – експертът в грижата за кожата!

Продуктът Биосел колаген е източник на хидролизиран, денатуриран колаген тип II, ниско молекулярна хиалуронова киселина и хондроитин сулфат. Хидролизираната форма на колагена и ниското молекулно тегло на хиалуроновата киселина позволяват те да бъдат оптимално усвоени, за да проявят биологичното си действие.

Биосел колаген насърчава естественото производство на колаген и намалява риска от изсушаване, загуба на еластичност и отпускане в областта на шията и деколтето, образуване на дълбоки бръчки и др. Предоставя ефикасна защита срещу фотостареенето, увеличава нивата на хиалуронова киселина в тялото близо 60 пъти и значително намалява сухотата и лющенето.

Клинично доказано е, че приемът на 2 капсули Биосел колаген дневно в продължение на 12 седмици значително редуцира бръчките и фините линии, и леко „прибира” отпуснатата кожа.

Сигурна защита и за косата! Биосел колаген насърчава естественото производство на кератин и има заздравяващо косата действие. Предпазва я от агресивните външни фактори, включително излагане на слънце, прекомерна употреба на стилизиращи продукти, топлинна обработка и др.

Ефективното действие на Биосел колаген в поддържането на кожата красива, е доказано при повече от 20 клинични проучвания. Колагенът в продукта е патентован от американската компания Biocell Technology и притежава 6 патента за безопасност и ефективност от Патентното ведомство на САЩ. Отличен е със статут GRAS, гарантиращ, че производствените процеси при създаването му са в съответствие с Добрата производствена практика.

Прием: по 1 капсула 2 пъти на ден, за предпочитане на празен стомах. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *