„Женските” пробиотици – успешен подход в лечението на гъбични и бактериални инфекции!

Интимните „женски” болести са широко разпространен проблем, който лесно може да хронифицира. По-често срещани сред тях са вагиналните гъбички и бактериалната вагиноза, чиито симптоми лесно могат да бъдат объркани. За разлика от вагиналните гъбички, вагиналната кандидоза се причинява от бактерии. При бактериална вагиноза обикновено се прилага лечение с антибиотици, а вагиналните гъбички се третират с антимикотични препарати. При много жени бактериалните и гъбични инфекции имат най-висок рецидив през лятото, заради честите посещения на басейни, морската почивка и др.

Що се отнася до уроинфекциите, първенството държи циститът, с който всяка втора жена се сблъсква поне веднъж в живота си. В над 80% от случаите циститът става хроничен. Ако не се приложат най-адекватните мерки срещу инфекцията, тя може да стигне до бъбреците и да премине в пиелонефрит или други бъбречни възпаления.

Конвенционалното лечение – без него не може, но то не е достатъчно! За да се справи с урогениталните болести, традиционната терапия използва лекарства, които да унищожат патогените. Тези медикаменти са задължителна част от справянето с проблема. Но тук възниква друг проблем – освен патогените, те унищожават и полезните бактерии, които поддържат баланса на цялата урогенитална екосистема. В резултат се стига до свръхрастеж на лошите микроорганизми, а болестите „процъфтяват”! Възстановяването на интимната екосистема е ключов фактор за дългосрочното преодоляване на гъбичните и бактериални инфекции. Тук бактериите Лактобацилус играят най-важната роля – те имат огромно присъствие във влагалищната лигавица и не позволяват превземането й от патогените. Специализираните пробиотици с високо съдържание на Лактобацили са най-ефикасните естествени средства за попълване недостига на добри бактерии. Те имат защитна роля не само по отношение на вагиналната флора, но и върху уринарния тракт.

Но за да предпазим не само влагалищната флора, а и уринарния тракт, е най-добре да приемаме пробиотиците заедно с екстракт от червена боровинка – традиционният билков лек срещу цистит!

Мулти пробиотик за жени на Natural Factors – иновация в терапията на гъбичните и бактериални инфекции! Неотдавна канадската компания Natural Factors разработи уникален продукт на базата на активни пробиотици (предимно Лактобацили) от 10, специално култивирани пробиотични щама. Те са комбинирани с мощен концентрат – патентованият екстракт CranRich®, извлечен от всички части на плода на червената боровинка, осигуряващ високи нива проантоцианидини – ключовите компоненти на червената боровинката, на която тя дължи ефектите си върху уринарния тракт.

Всяка капсула от Мулти пробиотик за жени съдържа оптимални количества активни пробиотици – 12 млрд., сред които преобладаващ е видът Lactobacillus, както и 300 mg концентрат от червена боровинка.

Натуралният препарат Мулти пробиотик за жени предоставя комбинирани ползи:

-допринася за възстановяване деликатния баланс на влагалищната микрофлора и работи срещу свръхрастежа на патогени като Gardnerella Vaginalis, Candida albicans и др.

-противодейства на адхезията на патогенните микроорганизми като E.Coli към епитела на урогениталната лигавица.

-силно се препоръчва през летния сезон, когато заради посещенията на басейн и море, рискът от гъбични и бактериални инфекции се увеличава.

Мулти пробиотик за жени осигурява естествена защита за интимното здраве като атакува корена на проблема, а не само неговите симптоми! При редовен прием могат да се постигнат оптимални и дългосрочни резултати! Опитайте и се уверете в ефективното му действие!

Разфасовка: 60 V-капсули. Дозировка: да се приема по 1 капсула 1-2 пъти дневно с храна. При прием на антибиотици приемайте 2-3 часа преди или след тях.

Производител:  Natural Factors, Canada. Вносител: Гео Нутришън ЕООД.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *